Tuesday, 14 July 2009

ORANG NOGORI DAN ORANG MELAKA

semalam abiz class straight... ikut mr beruang jumpe kawan dia dekat mid valley.
Fuh penat juga bawak kereta, coz mr beruang terlalu malas untuk men drive kereta saya.
Sampai je kat sane mereka terus berbual..
aku pon sempat mendengar loghat pekat negeri sembilan nye....

mr beruang = ekau iwan dah lamo dok KL xnak ekau tepon den kan....

iwan = den lupo nak koba an kek kau. den dah tukar no tipon...

mr beruang = ekau memacam jo... alasan eh..

iwan = nie sapo nie tunang ko???

mr beruang = xlah bini den. hahahah..

iwan = orang mano??

mr beruang = melake....

iwan = ceh melake la ye....



Nie yang aku pelik kalau cakap dengan aku Mr beruang selalunya mengunakan bahasa melayu dengan biasa dan tak pernah berloghat negeri. Mr beruang juga orang P. dickson yang rata- ratanya mengunakan bahasa melayu biasa tanpa loghat. So untuk mendapat kepastian semasa dalam perjalan balik ke Cyberjaya aku bertanya mr beruang bagaimana dia fasih berloghat nogori tanpa sedikit cacat cela pon...

mr beruang cakap mum dia orang batu kikir and dad dia orang PD , so masa dia cuti dia selalu balik ke kampung di batu kikir dan selalu mengunakan loghat sana.
Baru aku faham. anyway die belanja aku makan masak lomak cili api dan aku sangat mengemari masakan itu.

Monday, 13 July 2009

STAND BY ME

semalam aku ikut MR.Beruang pergi rumah anas for jamming...
then sudenly mr beruang sing this song...
terus aku teruja...
bukan kerna suara dia or ini lagu band oasis..
but..
coz lyric lagu nie touchings my heart..




Made a meal and threw it up on sunday,
Ive, got a lot of things to learn,
Said I would and I believe in one day,
Before my heart starts to burn.

So whats the matter with you,
Sing me something new,
Dont you know the cold and wind and rain dont know,
They only seem to come and go, away.

Times are hard when things have got no meaning,
Ive found a key upon the floor,
Maybe you and I will not believe in,
The thing we find behind the door.

So whats the matter with you,
Sing me something new,
Dont you know the cold and wind and rain dont know,
They only seem to come and go away.

Stand by me,
Nobody knows the way its gonna be,
Stand by me,
Nobody knows the way its gonna be,
Stand by me,
Nobody knows the way its gonna be,
Stand by me,
Nobody knows,Yeah nobody knows,The way its gonna be.

If your leaving will you take me with you,
Im tired of talking on my phone,
There is one thing I can never give you,
My heart will never be your home,
So whats the matter with you,
Sing me something new,
Dont you know the cold and wind and rain dont know,
They only seem to come and go, away.

Stand by me,
Nobody knows the way its gonna be,
Stand by me,
Nobody knows the way its gonna be,
Stand by me,
Nobody knows the way its gonna be,
Stand by me,
Nobody knows, yeah nobody knows,The way its gonna be.
The way its gonna be, yeah.
Maybe I can see, yeah,

But dont you know the cold and wind and rain dont know
They only seem to come and go, away.

Stand by me,
Nobody knows the way its gonna be,
Stand by me,
Nobody knows the way its gonna be,
Stand by me,
Nobody knows the way its gonna be,
Stand by me,
Nobody knows,
Yeah God only knows,The way its gonna be............


LOVE THIS SONG..........

Sunday, 12 July 2009

SAAT GILE AKU N ABIGAIL



NIE LA HOUSEMATE AKU, SI ABIGAIL....
WE"RE CRAZZY AND HAPPY..

Wednesday, 8 July 2009

Dia Makan Bersama family aku...

hari selasa 7.7.2009

family aku bertandang ke rumah aku di sri kembangan...
mereka sengaja menjenguk aku di sini, mybe sebab abang aku si Llyod cuti.
aku pon rase malas nak pegi class then mum ckp die nak masak, aku pon tolong la.
then tanpa disangka2 Lloyd telah menelefon my dear boyfriend( MR. BERUANG)
20 minit kemudian sebuah kereta proton memasuki halaman rumah aku. Dia call aku cakap nak cepat coz dia nak balik kampung di BAHAU N.Sembilan. Dia takut nak masuk ke dalam coz dah nampak kereta daddy aku.

Then aku tipu la just mum jea yang ade, so die tak risau coz memang dia dah jumpe dengan mum aku. Terus dia masuk dalam rumah then aku tengok muke die macam jumpe hantu bile tengok daddy aku ade. Aku ngan Lloyd ape lagi gelak sakan la. lepas tu dia salam dengan daddy aku. daddy aku tegur, kenape muke macam jumpa hantu, takut kat uncle ke, uncle tak makan orang la. Terus die cover muke and gelak dengan gaya sopan.

After that mum terus ajak dia makan dengan kami. Lepas makan dia keluar ke halaman dengan Lloyd coz mereka berdua perokok tegar and daddy aku bru 4 bulan stop smoking. aku keluar just nak gelak kan dia. Die mule buat muke ketat. then dia tanye Lloyd bile balik malaysia. Lloyd terus cakap die cuti sebulan jea. Coz dah lame tak balik Malaysia, last abang aku balik pon time aku masuk LKW. Dia memang bz aku rase dah 4 tahun dia jadi pilot.

Then Mr Beruang pon salam my dad and my mum, coz dia kate nak balik kampung. so my mum and my dad cakap "carefull n jangan drive laju" dan mum sempat bergurau dengan dia and ckap balik cepat nanti aku rindu dia. plizzz... sekarang dah modern aku boleh men webcam or 3g ngan dia..

but i miss him 2.

I in LOVE wif HIM



he- always make me happy
he- always make me cry
he- always there for me
he- always fightin wif me
he- always love me.....
and
i always love u syafiq








Im Here Again

Hi.....
im elly ilyana..
im new here...
just wanna try be a bloggers....